Nejvyšší ocenění získala stavba WERK ARENY

cenaNWAJM

IX. ročník soutěže Stavba Moravskoslezského kraje ovládla víceúčelová hala WERK ARENA v Třinci. Výsledky soutěže byly vyhlášeny včera 16. června v sále Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. 

Hlavní cenu GRAND PRIX získala stavba, která vyhrála také v kategorii Stavby občanské vybavenosti – novostavby, víceúčelová hala WERK ARENA v Třinci. „Jedná se o velmi sofistikovanou multifunkční stavbu jak z hlediska konstrukce, tak z hlediska vnitřního prostoru. Ten je pojednán velkoryse a zároveň funkčně na vysoké estetické úrovni,“ řekl na adresu vítěze jeden z porotců Boris Petrov.

Ocenění si velmi vážíme. Chtěli jsme, aby byla nová hala moderní a sloužila především místním lidem. Jsme rádi, že i odborná veřejnost potvrdila, že na WERK ARENU můžeme být právem hrdi,“ podotkl za občanské sdružení HC Oceláři Třinec prezident hokejového klubu Ján Moder.

Projektantem vítězné stavby je společnost BfB studio, poděkování podle investorů patří zejména projektantům Antonínu Buchtovi a Milanu Šuráňovi, o design se postaral Michal Mikula, zhotovitelem byla společnost Syner a investorem občanské sdružení HC Oceláři Třinec. Velkou míru na úspěšném dokončení stavby měl Michael Beier z firmyTřinecký inženýring.

Vyhlašovateli soutěže, která se každoročně koná pod záštitou hejtmana kraje, jsou Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků, Obec architektů a Moravskoslezský kraj.