Tisková zpráva: Nová WERK ARENA otevře své dveře veřejnosti

Před rokem – 10. října v 10.10 hodin – byla slavnostně zahájená stavba nové WERK ARENY. Přestože výstavba ještě není u konce, v prostorách nové multifunkční haly se ve čtvrtek 10. října uskuteční Den otevřených dveří pro fanoušky a širokou veřejnost. Začátek prohlídek bude od 11.00 hodin a poslední prohlídka bude zahájena v 16.30 hodin.

 

„Sportovní hala pomalu dostává své finální obrysy. Chceme našim fanouškům ukázat přímo stavbu nové WERK ARENY, protože řada z nich výstavbu sleduje na našich webových stránkách díky on-line přenosu z webkamer umístěných v hale či okolí arény. Návštěvníci budou mít možnost podívat se na budoucí ledovou plochu a projít všemi patry arény,“ řekl výkonný ředitel klubu Ing. Marek Chmiel.

Kromě prohlídky právě budované WERK ARENY se návštěvníci akce mohou v přilehlém areálu autosalonu Karireal podívat na nový Masarykův pohár, který čeká na vítěze letošní extraligy. V 13.00 a 16.00 hodin proběhne autogramiáda vybraných hráčů třineckého klubu a společnost Karireal během představí nový vůz Škoda Rapid Spaceback. „Během akce bude také pokřtěn a prodáván nový kalendář Ocelářů pro sezónu 2013/2014,“ dodal výkonný ředitel.

Celá stavba multifunkční haly přijde na více než 700 milionů korun, přičemž na výdajích se podílí HC Oceláři Třinec, část jde z komerčních zdrojů z řad partnerů klubu i dalších subjektů. Významná část, zhruba 126 milionů, směřuje z evropských dotací, protože projekt WERK ARENY byl podpořen z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko.

Generálním dodavatelem multifunkční haly se na základě výběrového řízení stala stavebně inženýrská společnost SYNER. Aréna bude zcela odpovídat aktuálním kritériím na takto víceúčelově zaměřené objekty, včetně bezbariérových přístupů pro vozíčkáře. Kapacita hlediště dosáhne přibližně 5200 diváků.

V současné době dokončili stavebníci montáž střešní ocelové konstrukce a na ni začali pokládat plechovou krytinu a nutnou asfaltovou hydroizolaci. Uvnitř nové WERK ARENY jsou kompletně hotové prefabrikované konstrukce včetně tribun, probíhá montáž ocelových ochozů, hlavních rozvodů vody, kanalizace a v nejbližších dnech začne i montáž vzduchotechnického potrubí. V okolí haly jsou dokončeny z převážné části příjezdové cesty a parkoviště.

Moderní sportovní stánek, který roste v lokalitě za autosalonem a stanicí STK Třinec, počítá s širokým využitím pro sportovní, kulturní a společenské akce v třineckém regionu. WERK ARENA bude novým sídlem extraligového týmu HC Oceláři Třinec, ale využití najde i pokud jde třeba o halové sporty, freestyle motocross, koncerty či kongresy. „Prostřednictvím nové arény chceme dostat do důstojných podmínek třinecký hokej, ale nejenom hokej, protože to je víceúčelová stavba, která bude sloužit i dalším sportům a samozřejmě rovněž kultuře,“ uvedl před zahájením stavby Ing. Jan Czudek, viceprezident HC Oceláři Třinec.

Celková plocha řešeného území bude 44,5 tisíce metrů čtverečních, z toho 10,5 tisíce metrů čtverečních činí plocha zastavěná objektem haly. Pro halu přitom projektanti zvolili materiály typické pro Třinec, tedy ocel a beton. Navržená aréna má jedno podzemní a dvě nadzemní podlaží. Třetí nadzemní podlaží bude mít pouze provozně-obslužný charakter.

V podzemní části bude centrální recepce pro vstup hostujících hráčů, umělců, účinkujících i rozhodčích, ale také imobilních diváků. Recepce bude sloužit rovněž jako akreditační místo pro novináře a vstup pro zaměstnance, a sídlit zde bude i ostraha objektu. Domácí hráči budou mít k dispozici vlastní oddělený vstup ke svému zázemí. V prvním nadzemním podlaží jsou projektovány dva hlavní vstupy diváků na tribuny, sociální zázemí a bufety. Do druhého nadzemního podlaží je v projektu situována restaurace, VIP prostory a centrum pro média.

——————————————————————————————

Projekt „Víceúčelová hala Werk arena“ je podporován Regionálním operačním program Moravskoslezsko. Předmětem jeho realizace je výstavba nové multifunkční arény vč. příjezdové komunikace, parkovacích ploch, chodníků a výsadby zeleně. Nositelem projektu je občanské sdružení HC Oceláři. Aktuální informace o vývoji projektu, jakož i proces výstavby online je možné sledovat na www.hcocelari.cz.

Celá tisková zpráva ke stažení ve formátu pdf