Ve čtvrtek 10. října zveme na stavbu nové Werk arény!

10. října 2013, přesně rok od poklepání základního kamene, se v areálu staveniště multifunkční arény na Frýdecké ulici v Třinci, bude konat „Den otevřených dveří“. V rámci této akce bude mít široká veřejnost možnost v doprovodu vyškoleného pracovníka nahlédnout po vyznačených trasách do nově budované arény. Kromě prohlídky WERK ARÉNY se návštěvníci akce mohou v přilehlém areálu autosalonu Karireal podívat na zbrusu nový Masarykův pohár, který čeká na vítěze letošní extraligy. V 13.00 a 16.00 hodin proběhne autogramiáda vybraných hráčů třineckého klubu a společnost Karireal během představí nový vůz Škoda Rapid Spaceback.

Celá stavba multifunkční haly přijde na více než 700 milionů korun, přičemž na výdajích se podílí HC Oceláři Třinec, část jde z komerčních zdrojů z řad partnerů klubu i dalších subjektů. Významná část, zhruba 126 milionů, směřuje z evropských dotací, protože projekt WERK ARÉNY byl podpořen zRegionálního operačního programu Moravskoslezsko.

Generálním dodavatelem multifunkční haly se na základě výběrového řízení stala stavebně-inženýrská společnost SYNER. Aréna bude zcela odpovídat aktuálním kritériím na takto víceúčelově zaměřené objekty, včetně bezbariérových přístupů pro vozíčkáře. Kapacita hlediště dosáhne přibližně 5200 diváků.

O tom jak aktuálně probíhají stavební práce, jsme hovořili se zástupcem dohledu investora Ing. Michalem Twardzikem.

 

V jaké fázi se momentálně stavba nachází?

Všechny práce probíhají v souladu s plánovaným časovým harmonogramem. Dnes se nacházíme ve fázi, kdy jsou prefabrikované konstrukce hotové, včetně hlediště, je provedená hlavní ocelová nosná konstrukce střechy. Momentálně se montuje střešní plášť. Střešní krytinu tvoří hliníkový plech.

 

Čilý pracovní ruch aktuálně probíhá rovněž na fasádě multifunkční arény…

Co se týče fasády, tak v těchto dnech probíhá osazování hliníkových výplní otvorů. Letos by se ještě měla stihnout pohledová prefabrikovaná fasáda.

Uvnitř arény jsou již instalovány prefabrikované tribuny. Častý dotaz veřejnosti je, kolik bude míst ke stání?

Předběžně se počítá s dvěma sty místy ke stání. V aréně budou tvořit první čtyři řady teleskopické tribuny, které se mohou zasouvat dle potřeby.

 

Okolo arény se už tvoří parkovací zóny a také příjezdové komunikace…

Do konce kalendářního roku chceme mít veškeré komunikace k aréně zpevněné, asfaltuje se příjezdová část. Pracuje se na úpravě křižovatky, tento týden se přeprogramuje systém a od pondělí 7.10. bude křižovatka funkční.

Ve čtvrtek 10. října 2013 proběhne v areálu staveniště akce s názvem „Den otevřených dveří“. Jaký bude program?

Dopoledne bude probíhat oficiální část, kdy uslyšíme krátké proslovy čelních představitelů klubu. Pro širokou veřejnost začíná prohlídka haly v 11 hodin. Návštěvníci se budou moci podívat na budoucí ledovou plochu, bude umožněn vstup do druhého podlaží, kde budou VIP prostory a restaurace. Uvidíme, jaký bude zájem, ale představa je taková, že návštěvníci budou chodit zhruba ve 30 členných skupinách. Všem účastníkům budou zapůjčené ochranné pomůcky. Všechny zájemce zveme.